Over mij - PianolesOnline

Over mij

Hallo! Ik ben Sander Thijsen, en ik ben een jonge professionele pianist uit Groningen. Ik speel sinds mijn achtste levensjaar piano, en heb sindsdien jazzpiano gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en het Rytmisk Musikkonservatorium in Kopenhagen. Daarnaast heb ik met verschillende bands getourd in het binnen- en buitenland (Nederland, Denemarken, Noorwegen, Duitsland, Italië, België, Roemenië, Bulgarije, Verenigde Staten). Ook heb ik meerdere CD's opgenomen.

Naast mijn muzikale activeiten heb ik ook ruime ervaring met het geven van pianolessen aan mensen van alle achtergronden en leeftijden. Ik houd ontzettend van de open klank van de piano en van de flexibiliteit die het instrument biedt: op de piano is bijna alles mogelijk! Van klassiek tot pop en jazz, van solo spelen tot begeleiden, van subtiel en gevoelig tot luid en gepassioneerd, er zitten zoveel verschillende kanten aan dit instrument. Het geven van pianolessen is voor mij een manier om deze passie te delen met anderen.

Mijn benadering

Mijn aanpak tijdens de pianolessen is simpel: ik heb geen vaste lesmethode die ik voor iedereen gebruik, en ik probeer zoveel mogelijk aan te sluiten bij de vaardigheden, interesses en muzieksmaak van elke leerling. Iedereen is anders, en daarom zijn muzieklessen wat mij betreft echt maatwerk! Ik maak het grootste gedeelte van het lesmateriaal zelf en maak hierbij vaak gebruik van bekende stukken in verschillende stijlen (pop, klassiek, jazz). Daarnaast werk ik met beginners aan het ontwikkelen van een goede pianotechniek en het leren lezen van bladmuziek. Gevorderde leerlingen kan ik helpen met het verder uitdiepen van techniek, dynamisch spelen, expressie en improvisatie.

Sander

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust contact op voor het inplannen van een gratis en vrijblijvende proefles!

Gratis proefles inplannen